Staň se fanouškem Zdravé výživy
 

Úvod » ZDRAVÁ VÝŽIVA - ZBOŽÍ » pH papírky


    

pH papírky

skladem

 

Číslo produktu: 1761
Výrobce: Remedicum
běžná cena 252 Kč
naše cena bez DPH : 179 Kč
naše cena s DPH (21 %):
216 Kč

do košíku:
   

Možná Vás chemie ve škole příliš nebavila a tak si myslíte, že pH je pro Vás zapomenutou zkratkou a o kyselém či zásaditém prostředí nemusíte přemýšlet. Opak je pravdou, neboť pH našeho organismu by nám rozhodně nemělo být lhostejné! Je totiž klíčové pro naše zdraví.

Myslíte si, že jsme spíše překyselení nebo že naše tělo obsahuje přebytek zásaditých látek? Pokud tipujete, že první varianta je správná, máte bod k dobru. Ano, ukazuje se, řada lidí se potýká s mírným nebo dokonce  s výrazným překyselením svého organismu. A to s sebou nese menší či větší zdravotní komplikace.

Překyselení organismu rozhodně není dobré podceňovat, neboť ruku v ruce s tím přicházejí  nejrůznější neduhy, nemoci a často i chronické zdravotní potíže. Přitom zjistit, jak si v tomto směru stojíte, je velice jednoduché: stačí pořídit si Remedicum pH testovací proužky a okamžitě víte, na čem jste. Jistota je k nezaplacení, neboť teprve když víme, v jakém stavu je naše vnitřní tělesné prostředí, můžeme pro své zdraví něco užitečného udělat.

Testovat můžete sliny nebo moč. Rozhodnete-li se pro testování kyselosti prostřednictvím moči, proužek můžete vložit na 1 vteřinu buď do nádoby s odebranou močí, případně ho umístit přímo do proudu moči. Pak vyčkejte 15 sekund a porovnejte Vaše výsledky s kontrolní barevnou pH stupnicí.

U slin je postup také jednoduchý: testování provádějte dvě hodiny po jídle. Obsah slin v ústech polkněte a vytvořte další sliny, které vyplivněte na plastovou lžíci a namočte v ní testovací proužek. Nikdy pH testovací proužek nevkládejte přímo do úst. Proužek pak po 15 sekundách opět porovnejte s barevnou pH stupnicí. Je důležité vědět, že moč je lehce kyselejší než sliny, a proto je nutné při tomto druhu testování odečíst 0,25 stupně.

Jaké jsou nejběžnější příznaky překyseleného organismu? K nejčastějším projevům patří únava a nedostatek vitality a energie. A to není vše. I když se snažíte zhubnout a upravit jídelníček, nedaří se. Důvod? Může jím být překyselení organismu.  A co hůř, vyšší pH, než jaká je optimální hodnota, která osciluje okolo hodnoty 6,75 – 7,25, se často projeví jako mnohem závažnější problém než jenom únava či nadváha. Leckdy se střídá nejrůznější plejáda zdravotních potíží, nastupují nemoci, návštěvy u lékaře.

Při překyselení se můžete například dočkat demineralizace kostí, zubů a kloubů. Negativní dopad na močové a zažívací ústrojí rovněž nelze podceňovat. Spolu s kyselým životním prostředím pak vzniká živná půda pro mikroorganismy, které mohou v budoucnu poškodit Vaše zdraví. Zjistíte-li pouze slabé překyselení Vašeho organismu, nemělo by Vás to ukolébat k falešnému pocitu jistoty, že se vlastně nemůže nic stát, neboť i v tomto stádiu již můžete pociťovat nepříjemnou únavu, leckoho sužují i trávicí potíže nebo různé bolesti.

Artritida, osteoporóza, ale i nadměrná nervozita, bezdůvodné podráždění, vlasy bez lesku, popraskané koutky úst, citlivé dásně, opakované průjmy, suchá svědivá kůže – to vše může souviset s překyselením organismu, o němž nemáme často vůbec tušení.

Kudy z tohoto začarovaného kruhu ven? Důležitá je především změna životního stylu, přesněji řečeno stravování, zejména co se skladby jídelníčku týče. Zjistit, zda vynechání té či oné potraviny nebo naopak zařazení nového doplňku stravy či složky přináší kýžený efekt, se dá velice snadno a pohodlně, a to opět za pomoci pH proužků. Okamžitě budete mít perfektní přehled o tom, zda jste se vydali tou správnou cestou, když jste vynechali nějaké Vaše oblíbené jídlo nebo naopak zařadili zatím opomíjenou zeleninu či dýňová nebo slunečnicová semínka do Vašeho stravovacího režimu.

V souvislosti s tím, jaké potraviny jsou užitečné pro snížení kyselosti organismu, je na místě vysvětlit rozdíl mezi tím, které jsou kyselé a které kyselotvorné. Mnoho z nás může mít o některých potravinách naprosto zkreslené představy.

Pokud hovoříme o kyselé stravě, znamená to, že pH můžeme měřit přímo v potravině. Kyselý je například citron. Pod pojmem kyselotvorný si naopak představme takový pokrm, který vyvolá tento stav, tedy kyselost, až v našem organismu. Zatímco tedy zralý citrón je kyselý, v našem těle reaguje naprosto opačně - zásaditě. Zajímavé, že?

Chcete-li se tedy přesunout od překyseleného stavu k lehce alkalickému, doporučujeme do Vašeho jídelníčku zařadit například celer, špenát, brokolici, mrkev, olejnatá semena, mandle, ale také, i když to může znít stále pro leckoho překvapivě, kyselé zelí.

Výborným pomocníkem na cestě k optimálnímu pH je také Mladý ječmen a Mladá pšenice. Tento unikátní a přitom přirozený doplněk stravy obsahuje mimo jiné hlavně chlorofyl, který je účinnou zbraní v boji s překyseleným organismem. Cest, jak se zbavit nežádoucího překyselení, je mnoho, a testovací pH proužky pro Vás budou nepostradatelným a velmi užitečným pomocníkem.

Množství: 80ks

Y2UxZj