Úvod » Zdravá výživa - potraviny » Ďobáčky
Ďobáčky
Pikantní chuťovka vhodná ke studené i teplé spotřebě. Základem je sojové maso, což je extrudovaná bílkovina s vyšším obsahem vitamínů skupiny B, vlákniny a minerálních látek, zejména vápníku a železa.
Vhodné pro:
bezlepková dieta (celiakie)
laktózová intolerance
alergie na mléčnou bílkovinu
cukrovka (diabetes)
Složení:
soja 82%, rostlinný olej, směs koření, sůl
Energetická hodnota ve 100g:
Bílkoviny 14,8g
Tuky 15,4g
Sacharidy 5,8g
Ďobáčky obsahují 3 hlavní účinné složky, které jsou v naší populaci deficitní. Jedná se o vlákninu, omega 3 mastné kyseliny a isoflavony. Navíc mají nízký glykemický index, což nám pomáhá regulovat hladinu