S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "Rozumím" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete Více informací.
Ok

Blog » Naše zdraví

Naše zdraví

Jak nastolit acidobasickou rovnováhu

17.05.2016

Jak nastolit acidobasickou rovnováhu

PŘEKYSELENÍ ORGANISMU Ideální pH lidské krve se pohybuje v rozmezí od 7,35 - 7,4 ! Víte jaké pH máte...

Cizrna - hrách římský - nejkvalitnější luštěnina

13.05.2016

Cizrna - hrách římský - nejkvalitnější luštěnina

Cizrna (Cicer) patří mezi bobovité rostliny, které se nacházejí po celém světě. Luštěniny patří mezi...

Vlasová kúra

12.05.2016

Vlasová kúra

Vlasová pokožka je tělesným orgánem! S pomocí vitálních a minerálních látek v ní nashromážděných slouží...

Jablečný ocet a jeho blahodárné účinky

21.04.2016

Jablečný ocet a jeho blahodárné účinky

Jablečný ocet je jako podpůrný prostředek vhodný prakticky pro každého. Napomáhá udržet organismus ve...

Zdravá a krásná během těhotenství a doby kojení

14.04.2016

Zdravá a krásná během těhotenství a doby kojení

Ženy zachovávají svým těhotenstvím nejen naše rodiny, ale i celý náš lidský druh. Na začátku každého...

Víme, co také jíme?

14.03.2016

Víme, co také jíme?

Potraviny se především různě šidí a nastavují. To se dělalo i ve středověku, dnes to ovšem dosáhlo enormních...

Sport sbližuje, udržuje formu a prospívá zdraví

04.02.2016

Sport sbližuje, udržuje formu a prospívá zdraví

Sport sbližuje, udržuje formu a prospívá zdraví Sport je dobrou zábavou, pokud všichni dodržují pravidla....

Rakytník řešetlákový - původ, účinky a využití

29.01.2016

Rakytník řešetlákový - původ, účinky a využití

Rakytník a jeho charakteristiky Rakytník řešetlákový je keř či keřový strom, který je oblíbený pro své...

Suma Pfaffia Paniculata

06.01.2016

Suma Pfaffia Paniculata

Vliv na zdraví člověka Kořeny brazilského keře Pfaffia paniculata bývají označovány jako "brazilský...

Červená řepa: vitamíny a minerály i v zimních měsících

19.11.2015

Červená řepa: vitamíny a minerály i v zimních měsících

S chladnějšími měsíci z obchodů pomalu ubývá čerstvé ovoce a zelenina. Stále ale můžete zakoupit například...

Celozrnné produkty jsou cenný zdroj vlákniny

05.11.2015

Celozrnné produkty jsou cenný zdroj vlákniny

Snažíte se žít zdravě a chcete do svého jídelníčku zařadit zdraví prospěšnější potraviny? Pak určitě...

Špaldová mouka: výborný zdroj vitamínů, minerálů i vlákniny

30.09.2015

Špaldová mouka: výborný zdroj vitamínů, minerálů i vlákniny

Do každého zdravého a vyváženého jídelníčku patří celozrnné obiloviny a produkty z nich vyrobené. Určitě...

Červená čočka a její pozitivní účinky

25.09.2015

Červená čočka a její pozitivní účinky

Červená čočka je oblíbená luštěnina, která se běžně jí ve formě přílohy. Na rozdíl ale od ostatních příloh...

Vitamíny skupiny B

16.07.2015

Vitamíny skupiny B

Vitamíny skupiny B neboli B-komplex jsou nezbytné pro správné fungování našeho těla. Patří mezi ně vitamíny...

Citrusové plody - proč jsou prospěšné našemu zdraví

25.06.2015

Citrusové plody - proč jsou prospěšné našemu zdraví

Sezóna citrusů je teď v plném proudu. Kromě jablek a banánů jsou pomeranče, mandarinky nebo grepy často...

Rakytník v kombinaci s mléčnými výrobky

20.05.2015

Rakytník v kombinaci s mléčnými výrobky

Pokud vám chutnají drobné plody rakytníku řešetlákového, určitě je vyzkoušejte v kombinaci s mléčnými...

Jaké bylinky přijdou vhod na váš talíř

13.04.2015

Jaké bylinky přijdou vhod na váš talíř

Jarní a letní měsíce se nesou také ve znamení bylinek. Upusťte od těch sušených, pořiďte si bylinky čerstvé,...

Meruňky, broskve, švestky přispějí k vašemu zdraví

10.03.2015

Meruňky, broskve, švestky přispějí k vašemu zdraví

Ovoce je důležitou součástí našeho jídelníčku a je nanejvýš vhodné zaměřovat se na konzumaci sezónního...

Pohanka - připravte si ji na tisíc způsobů

18.02.2015

Pohanka - připravte si ji na tisíc způsobů

Pohanka je obilovina, které ačkoliv v minulých letech z naší kuchyně téměř vymizela, se do ní zase pomalu...

Ostružiny - vitamínová bomba pro sklonek léta

13.01.2015

Ostružiny - vitamínová bomba pro sklonek léta

Ostružiny jsou tmavé plody keře známého jako ostružník. Nejenže výborně chutnají, ale také pozitivně...


ZjBhMTJl