Rakytník v kombinaci s mléčnými výrobky

20.05.2015

Rakytník v kombinaci s mléčnými výrobky

Pokud vám chutnají drobné plody rakytníku řešetlákového, určitě je vyzkoušejte v kombinaci s mléčnými výrobky. Ačkoliv je rakytník trpký až kyselý, dá se dosladit a i tak si ponechá své pozitivní účinky. Bude vám chutnat v kombinaci s jogurtem, tvarohem, mlékem nebo i s podmáslím.

Pokud máte rádi zakysané mléčné výrobky, určitě je preferujte. Všechny produkty z mléka jsou bohaté na vápník, ty zakysané ale obsahují také užitečné laktobacily, které ve střevech zajistí rovnováhu a příznivé prostředí. V kombinaci s jogurtem nebo s tvarohem můžete ochutnat rakytníkovou marmeládu. Pokud ji vyrábíte sami doma, doporučujeme vám ji dosladit třtinovým cukrem nebo sirupem z agáve, pak bude ještě zdravější.

Jestliže v horkých letních dnech rádi popíjíte různá ovocná smoothie a koktejly, určitě vyzkoušejte koktejl z mléka či podmáslí dochucený rakytníkovou šťávou. Buďte si jisti, že právě tato šťáva dá vašemu koktejlu zcela nový rozměr. Rakytník je výborný v kombinaci s citrusovými plody, s jablky i s dalším ovocem nebo se zeleninou.

Y2I0N