Snídaně
1 dávka džusu z mladého ječmene nalačno
po 15-20ti minutách obilninovou(nejlépe bezlepkovou) kaši - jáhelnou, rýžovou, pohankovou, kukuřičnou s přidáním semínek(dýně, slunečnice,...) a ovoce(čerstvé, sušené) zalitou vařící vodou a oslazenou přírodním sladidlem(sladěnka, rýžový sirup, kukuřičný sirup, melasa,med) + přidat 1 lžičku wurzelkraftu těsně před konzumací
Svačina před obědem
ovoce (jablko, banán, hroznové víno, ...)
Oběd
zeleninové polévky
znovuobjevte staré vynikající potraviny jako jsou pohanka, jáhly, čočka, hrách, fazole, soja
maso nejlépe vůbec eventuelně občas libové, nejlépe ryby
objevte a vyzkoušejte šmakouna, sojové ďobáčky, robi, seitan, tofu, tempeh, natto, kuskus, cizrnu, rýži natural, rýži parboiled
hodně zeleniny(pozor - pouze 1/3 denního množstvní syrovou a 2/3 krátce podušenou)
vařený brambor
Odpolední svačina
zeleninový salát, zelenina, celozrnné pečivo
Večeře
podušená zelenina, zeleninové či luštěninové pomazánky, celozrnné pečivo
Před spaním 1 dávka džusu z mladého ječmene
Přes celý den důsledně dodržovat pitný režim: pí-voda, neperlivá voda, bylinkové čaje, zelené čaje, zeleninové či ovocné šťávy
Vypít minimálně 2 litry tekutin z čehož minimálně 1 litr čisté vody