Detoxikace organismu mým pohledem

27.02.2020

Detoxikace organismu mým pohledem

K tomu abychom se cítili být v rovnováze, je potřeba pracovat na více úrovních. Jednou z nich je detoxikace. Potřebujeme udělat jakousi „inventuru“ všeho. Je to dlouhá cesta sebepoznání a uvědomění si, že pokud se neustále necháme ovlivňovat stresem a nepojmeme-li ho jako příjemného společníka, vždy to vede k nemoci. Teď myslím opravdu vážné zdravotní problémy.

Můžeme se podívat na různé vlivy, kterými se do náruče stresu dostáváme. Dlouhodobý vliv stresu narušuje orgány, tkáně, systémy a buňky.

 schéma detoxikace

V budoucích měsících se každému vlivu budu věnovat ve svých článcích.

Nejdříve si probereme "stravu".

Strava je jako taková velmi individuální. Při detoxikaci je potřeba své tělo co nejvíce zbavit toxinů. A mít zásadní PH v našem těle. Řídí se to 70 ku 30. 70 zásadotvorných potravin na 30 kyselinotvorných potravin. Skvělé přípravky na zásaditost organismu jsou soli do koupele.

Každý člověk by měl sám dobře vědět, co mu chutná a co ne. A tím bychom se povětšinou měli řídit. Jenže existují bakterie, které našemu tělu dávají falešné informace. Například Kandidóza (kvasinková infekce) se v našem těle drží hlavně díky cukru. Takže máme velkou chuť na cukr a je to jakoby nás to ovládalo a nám nezbude nic jiného než se cukrem živit od rána do večera. Nelekejte se, mluvím jen z osobní zkušenosti. Mně nejvíce pomáhá detoxikace Joalis. Postupně se s mým terapeutem dostáváme blíže a blíže k jádru čistých informací pro mé tělo.

Takže pokud detoxikujeme a dodržujeme zásaditou rovnováhu, naše tělo nám začne dávat správné signály.

Pravidelnost stravy může být pro každého jiný pojem. Já osobně jím 3x-4x denně. Někdy mám ale také dny, kdy mi stačí bylinkový čaj a ovoce. Tělo si vždy řekne, v jakém rozpoložení je, a co potřebuje. Nejlepší je si zneutralizovat chuť co nejvíce přírodními tekutinami, mám na mysli vodu, bylinkové čaje a také mi pomáhá citron.

Říkám tomu stravování podle pěti elementů - měli bychom respektovat roční období. Teď v zimě, vařím často polévky. Pohanku, fazole, čočku- tyto potraviny dodávají tělu minerály a bílkoviny. To činí tenké střevo šťastnější. Děláme si s přítelem zázvorový čaj, nebo ještě šípkový. Zahřeje náš organismus a rozhýbe nám činnost trávicího traktu.

Nechci vám radit jak správně jíst - rubrik na internetu už je spousty. Moje nejupřímnější rada je: poslouchejte vždy své tělo, nenuťte se jíst něco, co vám nechutná jen proto, že někde psali, nebo paní povídala, že je to zdravé. Tělo stejně nejvíce ovládá dobrý pocit z jídla, a co si z toho vezme, necháme na něm.

V příští sérii se pustíme do tématu naše „Mysl“.

S pozdravem Barča

 

NzBjMzZl