S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "Rozumím" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete Více informací.

Chumus (Hummus)

19.08.2016

Chumus (Hummus)

Ingredience: 

  • 200 g cizrny
  • 100 g sezamové pasty (Tahini)
  • 2 polévkové lžíce citrónové šťávy
  • 2-3 stroužky česneku
  • mořskou sůl
  • 1-2 lžíce olivového oleje
  • arabský chléb (pita) nebo celozrnná bageta

Postup:

Cizrnu namočíme na několik hodin do vody, nejlépe přes noc. Po důkladném nabobtnání scedíme, povaříme do měkka, propláchneme a rozmixujeme na jemnou pastu. Přidáme tahini  a ochutíme mořskou solí, česnekem a citrónovou šťávou. Při podávání pokapeme olivovým olejem. Podáváme s rozpečeným arabským chlebem nebo celozrnnou bagetou.

NTFkMW