Úvod » Zdravá výživa - potraviny » Žaludovka BIO
Žaludová káva byla starými Slovany ceněna nejen pro svou lahodnou chuť, ale také pro významné dietické účinky, jimž se přisuzoval vliv na zklidnění a posílení žaludku, jater a sleziny. Byla užívána při střevních těžkostech a poruchách zažívání, při oslabení organismu nebo po nemoci. Obsahuje hodně bílkovin, škrobů a tříslovin a díky hutnému nálevu zasycuje.
Žaludovka je překvapující alternativou k obilným i pravým kávám a vychází z polozapomenuté moudrosti našich předků a jejich těsného sepjetí se silami přírody a jejímy plody. Vychutnejte si Žaludovku horkou či vychlazenou, samotnou nebo s přídavkem mléka či medu, filtrovanou pro opravdový požitek z její chuti nebo nefiltrovanou s jemnou usazeninou, která nápoji dodává hutný a zasycující charakter.
Žaludy použité na výrobu Žaludovky pocházejí z kontrolovaného volného sběru ze zdravých dubů z divoké přírody ekologicky čistých oblastí střední Evropy. Stejně tak pochází z ekologické produkce i drobný podíl koření, které Žaludovce dodává zajímavou nasládlou chuť. Samozřejmě bez cukru, konzervantů či éček. Nechte se překvapit její chutí i Vy!
Příprava: 1 čajová lžička směsi na 1 šálek hotového nápoje. Žaludovku zalijte horkou vodou a nechte 5 - 15 minut louhovat - čím déle, tím intenzivnější žaludová chuť. Žaludovka zanechá jemnou usazeninu, která není na závadu, pro požitek z její chuti doporučujeme nápoj přefiltrovat přes sítko. Možná je i příprava v kávovarech.
Složení: 100% pražené žaludy*
* = z kontrolovaného ekologického zemědělství / z kontrolovaného ekologického volného sběru.
Obsah: 200 g