Úvod » Zdravá výživa - potraviny » Pivovarské kvasnice - pangamin, klasik
Pivovarské kvasnice vznikají jako vedlejší produkt při výrobě piva. Obsahují organické železo, esenciální aminokyselina nenasycené mastné kyseliny, fosfatidy, steroly, glycidy a enzymy. Jsou známé především jako zdroj vitamínů skupiny B, které se jinak získávají extrakcí z kvasnic, konkrétně z kyseliny pangamové (vitamínu B15). Pangamin obsahuje mimo to také vitamíny B1, B2, B6, B12, kyselinu pantotenovou a listovou, niacin, biotin a cholin.
Z minerálních látek jsou v pangaminu zastoupeny vápník, fosfor, draslík nebo hořčík. Ve stopovém množství se zde nachází též měď, zinek, mangan nebo chrom. Pivovarské kvasnice jsou známé pro své pozitivní účinky na náš organismus. V jakých případech je můžeme doporučit?
Pivovarské kvasnice dokáží pomoci při hojení zánětu jater, při léčbě onkologických onemocněních nebo se doporučují také při zvýšené zátěži (mladým lidem a sportovcům). Rovněž pokud jste ve stresu nebo pod vlivem jiné psychické zátěže, může vám jejich užívání pomoci. Vitamíny skupiny B obsažené v pangaminu také podporují trávení, pozitivní ovlivňují léčbu chronické artritidy nebo kardiovaskulárních nemocí.
Pangamin je vhodný pro každého bez rozdílu věku. Mohou ho užívat tedy i děti nebo senioři nebo i těhotné ženy. Dospělí dávkují 2 - 3x denně 4 tablety po jídle, děti pak užívají 2x denně 2 tablety, rovněž po jídle.
Složení: Pivovarské kvasnice(obsahují lepek), sladový extrakt.
Obsah balení: 200 tablet