Staň se fanouškem Zdravé výživy
 

Úvod » ZDRAVÁ VÝŽIVA - ZBOŽÍ » Mahá koření


        

Mahá koření

skladem

 

Číslo produktu: 474
Výrobce: Ceria
Nákupem získáte 40 bodů
běžná cena 45 Kč
vaše cena bez DPH : 35 Kč
vaše cena s DPH (15 %):
40 Kč

do košíku:
   

Kompletní specifikace

Mahá koření je směs určena k základnímu nachucení pokrmů tzv. ""naslano"". Mahá koření dokáže vytvořit tzv.""základní"" nachucení a neomrzí se ani po několikaletém častém používání.

Mahá koření je směs určena k základnímu nachucení pokrmů tzv. ""naslano"". Mahá koření dokáže vytvořit tzv. ""základní"" nachucení a neomrzí se ani po několikaletém častém používání. (Základní nachucení je doplňováno dalšími chutěmi tvořenými jednak ostatními druhy koření a jednak chuťově výraznými potravinami.)

Mahá koření vytváří přirozenou protiváhu chuťovým zesilovačům tím, že umožňuje připravovat senzoricky přitažlivé zeleninové vývary a zpřístupňuje technologií otevírání koření na oleji pro každodenní použití.

Otevírání koření na oleji je nejčastějším způsobem chucení pokrmů v asijských domácnostech. V ČR je tato kulinářská technologie výsadou kuchařů špičkových restaurací. Závodní kuchyně a většina domácností využívá ke stejnému účelu zavedených masových či zeleninových vývarů od kterých však postupně ustupují a přechází k tzv. zesilovačům chuti (např. Podravka), jejichž základ tvoří kyselina glutamová a její soli (glutamany).

Kde Mahá koření používáme

Mahá přidáváme do všech zeleninových polévek, pomazánek, zeleninových jídel a pod bílkovinné koncentráty rostlinného původu (Cerie, Klaso, Robi, tofu, tempeh, seitan).

Dávkování

Běžná dávka koření je jedna čajová lžička pro pět osob.

Jak Mahá koření používáme

  • Nejvhodnější forma použití je přidání Mahá koření, když smažíme cibuli jako základ pokrmu.
  • Kulinářsky náročnější je otevření Mahá na oleji. Tzn., že Mahá dáme do prohřátého (rozpáleného) oleje asi na pět vteřin, než začne pěnit. Pak chladíme přidáním cibule, kterou osmahneme nebo přidáním zeleniny, kterou dusíme nebo přidáním vody pro vaření obilovin (luštěnin) nebo polévky.
  • Nejjednodušší je vsypání Mahá do pokrmu při jeho tepelné úpravě.
  • Bez tepelné úpravy používáme Mahá všude tam, kde jsme zvyklí používat kmín (např. pro dochucování pomazánek).

Složení

Kmín, hořčičné semínko a koriandr

Obchodní informace

  • Balení - 100 g, 1 kg
  • Trvanlivost - jeden rok, konec jednoho roku je uveden jako doba minimílní trvanlivosti
  • Skladování - obdobně jako jiné mouky

 Obsah: 100g

MTNlODBmZ