Jana Berková
S mottem: Chleba, pečivo, sladkosti, vaření
První díl z cyklu kváskových kuchařek Vám poradí, jak si tohoto báječného pomocníka do kuchyně pořídit. Najdete zde potřebné informace, snadné recepty a inspirativní fotografie k nekonečným možnostem použití kvásku. Dovolte si zažít příjemnou vůni a křupavost právě upečeného chleba, buchet, perníku, uvařte si pravou kulajdu, amolety nebo kváskovou pomazánku. Využijte celý potenciál kváskových možností.
KNIHA OBSAHUJE:
Podrobný úvod a všechny potřebné informace o přírodním kvásku.
Informace o pomůckách, moukách a surovinách k pečení.
Podrobný postup zadělání kváskového lepkového těsta.
Celkem 65 základních receptů na pečení, vaření i smažení z kvásku.
Z toho : 23 na chleba, 8 na slané pečivo, 20 na sladké pečivo, 14 na přílohy a hlavní jídla.
Další tipy Vás budou inspirovat k obměnám receptů. Najdete zde tradiční kváskové recepty, kvasnicové a z prášku do pečiva, předělané na kváskové. České i zahraniční dobroty a také úplně nové autorčiny.
Všechny recepty jsou ověřené a na názorných profi fotografiích, které lákají k Vašemu vyzkoušení. Velkým písmem, přehledně a logicky.
Autorka Jana Berková je olomoucká profesionální specialistka na kvásek a tvoření s ním. Přednáší, vede kurzy, vystupuje v médiích a propaguje po celé ČR pečení a vaření z kvásku. Je zastánkyní ekologického života, selského rozumu a kvalitní práce.
S knihou dostáváte kontakty na autorku, aby Vám mohla poradit při Vašem kváskovém tvoření.
Praktická spirálová vazba, 132 stran
Vydala: Jana Berková, 2015 ISBN: 978-80-906301-0-9
Jana Berková