Staň se fanouškem Zdravé výživy
 

Úvod » Zdravá výživa - potraviny » Hraška na zahušťování


        

Hraška na zahušťování

skladem

 

Číslo produktu: 275
Výrobce: Ceria
EAN kód: 8594056220045
Nákupem získáte 44 bodů
běžná cena 48 Kč
vaše cena bez DPH : 38 Kč
vaše cena s DPH (15 %):
44 Kč

do košíku:
   

Kompletní specifikace

Hrachová směs na obalování, neobsahuje lepek.

HRAŠKA je vychucená hrachová směs, která

ZDRAVĚJI NAHRADÍ

(vysoký obsah vlákniny, zdroj hořčíku a zinku)

  • KLASICKÝ TROJOBAL (v těstíčku obalíte vše jako v trojobalu)
  • JÍŠKU (zahustíte polévku, omáčku)
  • VEJCE (v karbanátkách, v těstech, při zapékání)

Použité ingredience jsou pouze z přírodních zdrojů a přispívají k dobré stravitelnosti Hrašky.

V roce 2008 získala Hraška pikantní ocenění Zlatý klas a Zlaté plody Jižní Moravy.

ZÁKLADNÍ RECEPTY

ŘÍZKY - zeleninové, sýrové, houbové atd.
(4 porce)
- smícháme 80 g Hrašky se 120 ml vody na těstíčko (hustoty řidší hořčice)
- naporcujeme 300 g zeleniny
- kousky zeleniny namáčíme v těstíčku
- klademe je do rozpáleného oleje

PLACKY - zeleninové, sýrové, houbové aj. nebo jejich směsi 
(4 porce)
 -smícháme 140 g Hrašky pikantní se 250 ml vody na těstíčko
 -nakrájíme (nastrouháme) 200 g zeleniny
 -nakrájenou zeleninu vmícháme do těstíčka (hustota jako na lívance)
 -placky smažíme v horkém oleji nebo je pečeme v troubě na plechu

POMAZÁNKY
 -pro osobu použijeme 10 g Hrašky na cca 50 ml vody
 -těstíčko rozmícháme s vodou a zvolna vaříme na hustou kaši 20 min.
 -po vychladnutí našleháme s tukem 20 g na osobu (olej, máslo apod.)
 -dochutíme nakrájenou cibulí, kyselou okurkou a přidáme buď třený česnek, nastrouhaný křen anebo nakrájenou papriku, rajce, mrkev, celer apod.

DRESINKY
 -základ dresinku připravíme jako u pomazánky. Použijeme však na 5 g Hrašky na 25 ml vody
 -po vychladnutí našleháme s jogurtem nebo kyselou smetanou
 -dochutíme nakrájenou cibulí, kyselou okurkou a přidáme kopr, bylinky, česnek apod.

ZAHUŠŤOVÁNÍ OMÁČEK, ŠŤÁV, GULÁŠŮ APOD.
 -pro osobu použijeme 10 g Hrašky na cca 120 ml omácky
 -Hraškou můžeme nahradit mouku úplně nebo jen částečně. Hrašku i mouku je vždy potřeba vařit minimálně 20 minut
 -Hrašku lze používat k přípravě bešamelových omáček

ZAHUŠTĚNÍ POLÉVEK - zeleninové, bramborové, gulášové (4 porce)
 -vrchovatou polévkovou lžíci Hrašky (30 g) nasypeme do 1,5 litru vlažné polévky a zamícháme
 -vaříme cca 20 minut

NÁHRADA VAJEC

VE SLANÝCH TĚSTECH (cca 30 g za jedno vejce = asi 1 polévková lžíce)
 -Hrašku smícháme s moukou a těsto dále zpracováváme, jak jsme zvyklí.
 -Hrašku přidáváme do:
 -kynutého testa (knedlíky, slané pecivo)
 -bramborového testa (noky, knedlíky aj.)

V KARBANÁTCÍCH - zeleninových, sýrových apod. (4 porce - Hraška pikantní / jemná)
 -smícháme 250 g Hrašky s 300 g nastrouhané zeleniny a podle potřeby přidáme vodu
 -z těsta tvarujeme karbanátky (můžeme obalit ve strouhance)
 -karbanátky smažíme v horkém oleji čipečeme na plechu v troubě

PŘI ZAPÉKÁNÍ - těstovin, brambor, zeleniny apod.
 -Hrašku rozmícháme ve vodě, osolíme a povaříme 20 minut na mírném plameni, až vznikne hustá bešamelová omáčka
 -můžeme dochutit muškátovým oříškem, oregánem apod.
 -vzniklou omáčkou přelijeme zapékané jídlo a ještě dopečeme v troubě

MOZEČEK, LEČO, ŠPENÁT APOD.
 -Hrašku rozmícháme ve vodě, osolíme a povaříme 20 minut na mírném plameni, až vznikne kaše
 -přidáme uvařený květák nebo podušené papriky a rajčata nebo mražený špenát
 -promícháme a podle potřeby povaříme a dochutíme
 -chutnejší je, když Hrašku povaříme s osmahnutou cibulkou a Mahá kořením

Hmotnost: 250g

 

 

MDRmYTI