Staň se fanouškem Zdravé výživy
 

Úvod » ZDRAVÁ VÝŽIVA - ZBOŽÍ » Hraška na obalování


        

Hraška na obalování

skladem

 

Číslo produktu: 276
Výrobce: Ceria
EAN kód: 8594056220014
Nákupem získáte 44 bodů
běžná cena 48 Kč
vaše cena bez DPH : 38 Kč
vaše cena s DPH (15 %):
44 Kč

do košíku:
   

Kompletní specifikace

Hrachová směs na obalování, neobsahuje lepek.

HRAŠKA je vychucená hrachová směs, která

ZDRAVĚJI NAHRADÍ

(vysoký obsah vlákniny, zdroj hořčíku a zinku) 

  • KLASICKÝ TROJOBAL (v těstíčku obalíte vše jako v trojobalu)
  • JÍŠKU (zahustíte polévku, omáčku)
  • VEJCE (v karbanátkách, v těstech, při zapékání)

Použité ingredience jsou pouze z přírodních zdrojů a přispívají k dobré stravitelnosti Hrašky.

V roce 2008 získala Hraška pikantní ocenění Zlatý klas a Zlaté plody Jižní Moravy.

ZÁKLADNÍ RECEPTY

ŘÍZKY - zeleninové, sýrové, houbové atd.
(4 porce)
  -smícháme 80 g Hrašky se 120 ml vody na těstíčko (hustoty řidší hořčice)
  -naporcujeme 300 g zeleniny
  -kousky zeleniny namáčíme v těstíčku
  -klademe je do rozpáleného oleje

PLACKY - zeleninové, sýrové, houbové aj. nebo jejich směsi 
(4 porce)
  -smícháme 140 g Hrašky pikantní se 250 ml vody na těstíčko
  -nakrájíme (nastrouháme) 200 g zeleniny
  -nakrájenou zeleninu vmícháme do těstíčka (hustota jako na lívance)
  -placky smažíme v horkém oleji nebo je pečeme v troubě na plechu

POMAZÁNKY
  -pro osobu použijeme 10 g Hrašky na cca 50 ml vody
  -těstíčko rozmícháme s vodou a zvolna vaříme na hustou kaši 20 min.
  -po vychladnutí našleháme s tukem 20 g na osobu (olej, máslo apod.)
  -dochutíme nakrájenou cibulí, kyselou okurkou a přidáme buď třený česnek, nastrouhaný křen anebo nakrájenou papriku, rajce, mrkev, celer apod.

DRESINKY
  -základ dresinku připravíme jako u pomazánky. Použijeme však na 5 g Hrašky na 25 ml vody
  -po vychladnutí našleháme s jogurtem nebo kyselou smetanou
  -dochutíme nakrájenou cibulí, kyselou okurkou a přidáme kopr, bylinky, česnek apod.

ZAHUŠŤOVÁNÍ OMÁČEK, ŠŤÁV, GULÁŠŮ APOD.
  -pro osobu použijeme 10 g Hrašky na cca 120 ml omácky
  -Hraškou můžeme nahradit mouku úplně nebo jen částečně. Hrašku i mouku je vždy potřeba vařit minimálně 20 minut
  -Hrašku lze používat k přípravě bešamelových omáček

ZAHUŠTĚNÍ POLÉVEK - zeleninové, bramborové, gulášové (4 porce)
  -vrchovatou polévkovou lžíci Hrašky (30 g) nasypeme do 1,5 litru vlažné polévky a zamícháme
  -vaříme cca 20 minut

NÁHRADA VAJEC

VE SLANÝCH TĚSTECH (cca 30 g za jedno vejce = asi 1 polévková lžíce)
  -Hrašku smícháme s moukou a těsto dále zpracováváme, jak jsme zvyklí.
  -Hrašku přidáváme do:
  -kynutého testa (knedlíky, slané pecivo)
  -bramborového testa (noky, knedlíky aj.)

V KARBANÁTCÍCH - zeleninových, sýrových apod. (4 porce - Hraška pikantní / jemná)
  -smícháme 250 g Hrašky s 300 g nastrouhané zeleniny a podle potřeby přidáme vodu
  -z těsta tvarujeme karbanátky (můžeme obalit ve strouhance)
  -karbanátky smažíme v horkém oleji čipečeme na plechu v troubě

PŘI ZAPÉKÁNÍ - těstovin, brambor, zeleniny apod.
 - Hrašku rozmícháme ve vodě, osolíme a povaříme 20 minut na mírném plameni, až vznikne hustá bešamelová omáčka
 -můžeme dochutit muškátovým oříškem, oregánem apod.
  -vzniklou omáčkou přelijeme zapékané jídlo a ještě dopečeme v troubě

MOZEČEK, LEČO, ŠPENÁT APOD.
  -Hrašku rozmícháme ve vodě, osolíme a povaříme 20 minut na mírném plameni, až vznikne kaše
  -přidáme uvařený květák nebo podušené papriky a rajčata nebo mražený špenát
  -promícháme a podle potřeby povaříme a dochutíme
  -chutnejší je, když Hrašku povaříme s osmahnutou cibulkou a Mahá kořením

Hmotnost: 250g

 

MmU3NjU0Y