Staň se fanouškem Zdravé výživy
 

Úvod » ZDRAVÁ VÝŽIVA - ZBOŽÍ » Bezlepková směs Jizerka


        

Bezlepková směs Jizerka

top produkt

skladem

 

Číslo produktu: 80
Výrobce: Jizerské pekárny
EAN kód: 8594005291720
Nákupem získáte 98 bodů
běžná cena 105 Kč
naše cena bez DPH : 85 Kč
naše cena s DPH (15 %):
98 Kč

do košíku:
   

Jizerka. Výrobce: Jizerské pekárny. Bezlepková směs je všestranně použitelná na přípravu kynutých těst, šlehaných a třených hmot, tak i při vaření k zahušťování pokrmů, přípravě knedlíků a těstovin.

Složení :pšeničný škrob deproteinovaný- vhodný pro bezlepkovou dietu,lupinová mouka LP 20,dextroza,guarová mouka E 412 zahušťovadlo,emulgátor lecitin,kyselina citrónová E 330,kyselina askorbová E 300,100 g výrobku průměrně obsahuje 1 505 KJ ( 359 kcal ), bílkoviny 3,08 g , sacharidy 78,5 g,tuk 1,56 g

Obsah gliadinu je 1,7mg/100 g sušiny

Spotřebujte do data uvedeného na přídavné etiketě.

Skladujte v suchu a při teplotě do 18 °C

Bezlepková směs ""JIZERKA"" návod k použití

Bezlepková směs je všestranně použitelná jak pro přípravu kynutých těst, šlehaných a třených hmot, tak i při vaření k zahušťování pokrmů, přípravě knedlíků a těstovin.

Receptura na světlý chléb

Směs Jizerka 0,5 kg , voda 3,5 dcl, droždí 20 g, sůl 7 g, máslo 20 g. Droždí rozpustíme ve studené vodě a nalijeme do mísící nádoby. Navážíme Jizerku, sůl a krátce intenzivně vyhněteme těsto. Nakonec hnětení přidáme máslo. Necháme 5 minut odpočinout a pak vytvarujeme bochánek na pečící plech. Přikryté necháme kynout asi 1 hod. Před pečením povrch bochánku namašlujeme vodou. Začínáme péct při teplotě 200°C, kterou po 15 min stáhneme na 180°C. Pečeme celkem asi 60 minut.

Receptura na sladké těsto: Tlačené koláče

Směs Jizerka 200 g , cukr krupice 35 g, droždí 10 g, máslo 30 g , sůl 3 g, vejce 1 ks, voda 1 dcl, žmolenka: směs 100 g, máslo 50 g, cukr 50 g.

Droždí rozpustíme ve vodě, přidáme vejce, směs, sůl, cukr a vše krátce intenzivně prohněteme. Nakonec přidáme rozpuštěné máslo a domícháme. Při použití těsta na tlačené koláče necháme těsto 5 min.odpočinout a pak nadělíme a vytvarujeme kulič- ky o hmotnosti asi 15 g. Necháme na plechu kynout asi 40 min. Poté kuličky roz- máčkneme skleničkou a vzniklý důlek naplníme různou náplní (tvarohová, maková, džem, ovoce ). Okraje koláče pomašlujeme vajíčkem a vrch posypeme žmolenkou. Pečeme při 180°C asi 20 min.

Receptura: Šlehaná bábovka

6 čerstvých vajec, 6 lžic směsi Jizerka, 6 lžic krupicového cukru, 1 lžíce stolního oleje.

Formu vymažeme olejem a vysypeme bezlepkovou strouhankou. Vejce oddělíme a šleháme nejdříve bílky při nejvyšší rychlosti za postupného přidávání cukru až vyšleháme pevný sníh. Snížíme rychlost šlehání a postupně zašleháváme žloutky. Po zašlehání žloutků na nejpomalejší chod postupně do hmoty vmícháme bezlep- kovou směs Jizerka a nakonec lžíci stolního oleje. Hmotu nalijeme do připravené formy a pečeme při 180°C po dobu 30 minut.

Hmotnost: 1kg

 

 

Njc2OWF