Staň se fanouškem Zdravé výživy
 

Úvod » Zdravá výživa - potraviny » BIO potraviny » Natural Jihlava Agáve Sirup Bio tmavý Raw 500 ml


        

Natural Jihlava Agáve Sirup Bio tmavý Raw 500 ml

Agáve sirup bio tmavý RAW 500 ml

skladem

 

Nákupem získáte 124 bodů
běžná cena 130 Kč
vaše cena bez DPH : 108 Kč
vaše cena s DPH (15 %):
124 Kč

do košíku:
  ks  

Kompletní specifikace

Agáve sirup bio tmavý RAW 500 ml

Složení zahuštěná šťáva bio z kaktusu agáve, je vyrobena šetrným postupem nepřesahujícím teplotu 42°C
Objem 500 ml
Region Mexiko

Co je to agáve?

Jedná se o druh kaktusu, který roste na různých místech zeměkoule, zejména pak ve střední a jižní Americe. Například v Mexiku je každoročně sklizeno ohromné množství divokých kaktusů, z nichž je poté agávový sirup vyroben. Tento sirup je nerafinovaným sladidlem, které obsahuje vysoký podíl ovocného cukru - fruktózy, menší množství dextrózy a nízké množství sacharózy. 

Velká výhoda sirupu z agáve je, že sladí ještě více než cukr, dokonce sladí více než med, navíc je jeho chuť vyvážená a neutrální. Stejné sladkosti pokrmů dosáhneme s polovinou kalorií oproti běžnému řepnému cukru. Co to vlastně znamená? No v podstatě to, že sirupu z agáve stačí použít 3/4 požadovaného množství oproti běžnému cukru. Má středně řídkou konzistenci, i proto je využíván k pečení a vaření. Při pečení vinikne jeho vlastnost vázat vlhkost a zabraňovat vysoušení pečiva. Také se velmi dobře rozpouští ve studeném i teplém nápoji. 

Jak využít sirup z agáve v kuchyni?

Lze ho přidat do čaje nebo do kávy namísto řepného cukru. Jelikož agávový sirup sladí mnohem více než běžný cukr, stačí ho použít méně, díky čemuž má výsledný pokrm nižší obsah kalorií. Mnohdy se proto přidává při pečení do těsta a při výrobě cukrovinek, lze si z něj udělat zdravou kaši.

Pokud tedy hledáte zdravější alternativu k řepnému cukru, vyzkoušejte sirup z agáve. Není náhodou, že právě z agáve se vytváří nejznámější mexický artikl, tequilla. A na té si Mexičani dávají obzvláště záležet.

 

ZDU0Yj